Λιγα λογια

Τα Λιχουδόμπερδέμετα είναι ακόμα υπο κατασκεύη , δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα blog πλήρες ενημερωμένο σε ότι έχει να κάνει με τη γαστρονομία . Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες συνταγές απο όλο το κόσμο .
Συνταγές που γλυκαίνουν ,αρωματίζουν τις καλύτερες μας στιγμες .
Μπορείτε και εσεις να γίνετε μέλη , να μας στέλνετε τις δικές σας συνταγές & σχόλια .

Καρτελες

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ ΣΦΑΚΙΑΝΗ

Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της, η κρεατότουρτα είναι ένα απο τα εδέσματα
της Κρήτης που όποιος και αν την έχει δοκιμάσει έχει να πει μόνο τα καλύτερα .
Τα λόγια έιναι περιττά γι αυτό το πιάτο , ακόμα κάθεστε ? Γρήγορα στη κουζίννα
για την απίθανη κρεατότουρτα !!

Υλικά για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι περίπου
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

Αρνί 1 κιλό
Ξινομυζήθρα 300 γρ
Τυρομάλαμα 200 γρ
Δυόσμο


Φτιάχνουμε το φύλλο βάζωντας όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και την αφήνουμε περίπου μισή
ωρα να ξεκουραστεί .Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει στη κατσαρόλα να βράσουμε το αρνί μας κομμλενο σε κομμάτια . Μόλις βράσει το ξεψαχνίζουμε. Ανακατέυουμε τα κομμάτια του κρέατος με τα τυριά μας ( τυρομάλαμα- ξινομυζήθρα ) , προσθέτουμε δυόσμο, πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα .
Το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε στο σχήμα που θέλουμε ανάλογα με το ταψί μας . Βάζουμε το ένα φύλλο στο πάτο του ταψιού αφού πρώτα έχουμε λαδώσει λιγάκι πρώτα
το ταψί μας και βάζουμε τη γέμιση. Από πάνω κλείνουμε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε το αλείφουμε με αυγό , βάζουμε σισάμι και η κρεατοτουρτά μας είναι ετόιμη για το φούρνο .
Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι μας .

Καλή όρεξη
Read more »

Τραγανά κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας με τέλειο άρωμα τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα.
Όσες φορές και αν τα έφτιαξα όλοι ξετρελάθηκαν !
Είναι ιδανικά για τσάι , καφέ , για πρωινό για κέρασμα.
Υλικά
2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή ( καστανη είναι καλύτερη)
1 κ.σ. κανέλα ( εγώ βάζω λιγάκι παραπάνω)
1 κ.γλ. γαρύφαλλο ( προαιρετικά)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις η μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακτεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα .Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το ανακατεύουμε μόλις αρχίσει να γίνεται αφρός το ρίχνουμε βοηθώντας το με το κουτάλι μέσα στο μέιγμα καθώς επίσης το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και συνεχίζουμε προσθέτωντας λίγο κάθε φορά απο το υπόλοιπο αλέυρι μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα γίνουν σκληρά τα κουλουράκια μας. Πλάθουμε σε πλεξούδες η όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε τάπερ η όπου αλλού θέλουμε.
Read more »

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό με δαμάσκηνα



Υλικά
  • 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο, περίπου 2,5-3 κιλά
  • 3-5 σκλήδες σκόρδο
  • 15 σπυριά μπαχάρι
  • 15 σπυριά μαυροπίπερο
  • θυμάρι ξερό
  • δενδρολίβανο
  • 12 ξηρά δαμάσκηνα
  • αλάτι
  • 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
  • μερικές "βουκίτσες" βούτυρο
  • μερικές πατατούλες αν υπάρχει χώρος!
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία και βυθίζουμε λεπτές φετούλες σκόρδου, μαυροπίπερο και μπαχάρι σε όλες τις πλευρές του.
  3. Τρίβουμε με αλάτι και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  4. Τοποθετούμε το μπούτι στη γάστρα και προσθέτουμε 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις "βουκίτσες" βουτύρου στην επιφάνεια.
  6. Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα και χύνουμε 1 ποτήρι κρασί γύρω από το κρέας.
  7. Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα.
  8. Ανοίγουμε την γάστρα μετά την μισή ώρα και προσθέτουμε το δεύτερο ποτήρι κρασιού. ΟΧΙ πάνω στο κρέας.
  9. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε άλλες 2 ώρες.

 απο το site http://www.cooktherapy.gr/index.php?app=recipes&code=5KrGHs71  

Read more »

Translate