Λιγα λογια

Τα Λιχουδόμπερδέμετα είναι ακόμα υπο κατασκεύη , δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα blog πλήρες ενημερωμένο σε ότι έχει να κάνει με τη γαστρονομία . Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες συνταγές απο όλο το κόσμο .
Συνταγές που γλυκαίνουν ,αρωματίζουν τις καλύτερες μας στιγμες .
Μπορείτε και εσεις να γίνετε μέλη , να μας στέλνετε τις δικές σας συνταγές & σχόλια .

Καρτελες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Παγωμένο γιαούρτι βανίλια

Υλικά 


1 κούπα γάλα 1,5% ,5%
1 κ.σ στεβια
1αβγο
1 κ.γ βανίλια
2 γιαούρτια 0%

Εκτέλεση 


Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά εκτός απο τα γιαούρτια Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτία μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά αφήστε να κρυώσει το μέιγμα και βάλτε τα 2 γιαούρτια Ανακατέψτε και βάλτε σε παγωμηχανή , εάν δεν έχετε βάλτε το μείγμα σε ενα μεταλικό σκέυος και κάθε μια ώρα βγάζετε το παγωτό απο τη κατάψηξη και ανακατέψτε καλα με ένα πηρούνι η ακόμα καλύτερα στο μπλέντερ γι ανα κανει φουσκάλες να μπει αέρας μέσα να αφρατέψει , κάντε το 3 φορές . Μπορείτε να βάλετε και μια κουταλια της σουπας κακαο η καρύδα , ξηρούς καρπόυς 
Read more »

Παγωτό Φράουλα

Μια γρήγορη ελαφρυά συνταγή για να δροσίζουμε το καλοκαιράκι .

Υλικά
300 γρ. φραουλες κομμενες σε κυβακια και κατεψυγμενες
200 γρ. γιαουρτι στραγγιστο
2-3 κ.σ. μελι
λιγα φυλλαρακια μεντας (προαιρετικα)

Εκτελεση

 Πλένουμε  και κόβουμε τις φραουλες σε κυβάκια  και τις καταψύχουμε.
Όταν παγώσουν  ετοιμαζουμε το μουλτι και ριχνουμε μεσα τις φράουλες, το γιαουρτι, το μελι  και τα φυλλαρακια μεντας. Χτυπαμε σε δυνατη ταχυτητα μεχρι να γίνει ένα μείγμα , σερβίρουμε σε μπολάκια αν θέλουμε βάζουμε και λιγο σιρόπι σοκολάτας απο πάνω η φράουλας.

.
Read more »

Μαλεμπί ένα απο τα εδέσματα της Κωνσταντινούπολης

Υλικά

1l γάλα
4κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνοπότηρο ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη)


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το  ρυζάλευρο με λίγο νερό για να διαλυθεί .  Βάζουμε στην κατσαρόλα  το γάλα και το διαλυμένο ρυζάλευρο  τοποθετούμε τη κατσαρόλα  στη φωτιά (σε χαμηλή θερμοκρασία ) και ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να πήξει και να γίνει  κρέμα.
Βρέχουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα . Το αφήνουμε να κρυώσει τρεις με τέσσερις ώρες και στη συνέχεια το κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνες μερίδες. Πασπαλίζουμε με τη μαστίχα,  τη ζάχαρη άχνη και ροδόνερο.

Ετόιμο για φάγωμα , νόστιμο και χωρίς λιπαρά
Read more »

Translate