Υλικά
- 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο, περίπου 2,5-3 κιλά
- 3-5 σκλήδες σκόρδο
- 15 σπυριά μπαχάρι
- 15 σπυριά μαυροπίπερο
- θυμάρι ξερό
- δενδρολίβανο
- 12 ξηρά δαμάσκηνα
- αλάτι
- 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
- 1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
- μερικές "βουκίτσες" βούτυρο
- μερικές πατατούλες αν υπάρχει χώρος!
- Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία και βυθίζουμε λεπτές φετούλες σκόρδου, μαυροπίπερο και μπαχάρι σε όλες τις πλευρές του.
- Τρίβουμε με αλάτι και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
- Τοποθετούμε το μπούτι στη γάστρα και προσθέτουμε 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις "βουκίτσες" βουτύρου στην επιφάνεια.
- Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα και χύνουμε 1 ποτήρι κρασί γύρω από το κρέας.
- Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε την γάστρα μετά την μισή ώρα και προσθέτουμε το δεύτερο ποτήρι κρασιού. ΟΧΙ πάνω στο κρέας.
- Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε άλλες 2 ώρες.
απο το site http://www.cooktherapy.gr/index.php?app=recipes&code=5KrGHs71
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου