Λιγα λογια

Τα Λιχουδόμπερδέμετα είναι ακόμα υπο κατασκεύη , δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα blog πλήρες ενημερωμένο σε ότι έχει να κάνει με τη γαστρονομία . Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες συνταγές απο όλο το κόσμο .
Συνταγές που γλυκαίνουν ,αρωματίζουν τις καλύτερες μας στιγμες .
Μπορείτε και εσεις να γίνετε μέλη , να μας στέλνετε τις δικές σας συνταγές & σχόλια .

Καρτελες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Χοιρινό με δαμάσκηνα



Υλικά
  • 1 μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο, περίπου 2,5-3 κιλά
  • 3-5 σκλήδες σκόρδο
  • 15 σπυριά μπαχάρι
  • 15 σπυριά μαυροπίπερο
  • θυμάρι ξερό
  • δενδρολίβανο
  • 12 ξηρά δαμάσκηνα
  • αλάτι
  • 2 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο
  • μερικές "βουκίτσες" βούτυρο
  • μερικές πατατούλες αν υπάρχει χώρος!
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το μπούτι από τα περιττά λίπη, το πλένουμε και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία και βυθίζουμε λεπτές φετούλες σκόρδου, μαυροπίπερο και μπαχάρι σε όλες τις πλευρές του.
  3. Τρίβουμε με αλάτι και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  4. Τοποθετούμε το μπούτι στη γάστρα και προσθέτουμε 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο.
  5. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τις "βουκίτσες" βουτύρου στην επιφάνεια.
  6. Σκορπίζουμε τα δαμάσκηνα και χύνουμε 1 ποτήρι κρασί γύρω από το κρέας.
  7. Τοποθετούμε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα.
  8. Ανοίγουμε την γάστρα μετά την μισή ώρα και προσθέτουμε το δεύτερο ποτήρι κρασιού. ΟΧΙ πάνω στο κρέας.
  9. Κλείνουμε την γάστρα και ψήνουμε άλλες 2 ώρες.

 απο το site http://www.cooktherapy.gr/index.php?app=recipes&code=5KrGHs71  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate