Λιγα λογια

Τα Λιχουδόμπερδέμετα είναι ακόμα υπο κατασκεύη , δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα blog πλήρες ενημερωμένο σε ότι έχει να κάνει με τη γαστρονομία . Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες συνταγές απο όλο το κόσμο .
Συνταγές που γλυκαίνουν ,αρωματίζουν τις καλύτερες μας στιγμες .
Μπορείτε και εσεις να γίνετε μέλη , να μας στέλνετε τις δικές σας συνταγές & σχόλια .

Καρτελες

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Τραγανά κουλουράκια κανέλας

Κουλουράκια κανέλας με τέλειο άρωμα τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα.
Όσες φορές και αν τα έφτιαξα όλοι ξετρελάθηκαν !
Είναι ιδανικά για τσάι , καφέ , για πρωινό για κέρασμα.
Υλικά
2½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
½ φλ. τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1½ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή ( καστανη είναι καλύτερη)
1 κ.σ. κανέλα ( εγώ βάζω λιγάκι παραπάνω)
1 κ.γλ. γαρύφαλλο ( προαιρετικά)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις η μαλακό κοσκινισμένο όσο σηκώσει
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή ή κρυσταλλική


Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακτεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα .Αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και το ανακατεύουμε μόλις αρχίσει να γίνεται αφρός το ρίχνουμε βοηθώντας το με το κουτάλι μέσα στο μέιγμα καθώς επίσης το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και συνεχίζουμε προσθέτωντας λίγο κάθε φορά απο το υπόλοιπο αλέυρι μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα γίνουν σκληρά τα κουλουράκια μας. Πλάθουμε σε πλεξούδες η όποιο άλλο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βάζουμε σε τάπερ η όπου αλλού θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate