Λιγα λογια

Τα Λιχουδόμπερδέμετα είναι ακόμα υπο κατασκεύη , δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα blog πλήρες ενημερωμένο σε ότι έχει να κάνει με τη γαστρονομία . Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες συνταγές απο όλο το κόσμο .
Συνταγές που γλυκαίνουν ,αρωματίζουν τις καλύτερες μας στιγμες .
Μπορείτε και εσεις να γίνετε μέλη , να μας στέλνετε τις δικές σας συνταγές & σχόλια .

Καρτελες

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ ΣΦΑΚΙΑΝΗ

Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της, η κρεατότουρτα είναι ένα απο τα εδέσματα
της Κρήτης που όποιος και αν την έχει δοκιμάσει έχει να πει μόνο τα καλύτερα .
Τα λόγια έιναι περιττά γι αυτό το πιάτο , ακόμα κάθεστε ? Γρήγορα στη κουζίννα
για την απίθανη κρεατότουρτα !!

Υλικά για τη ζύμη

½ κιλό αλεύρι περίπου
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

Αρνί 1 κιλό
Ξινομυζήθρα 300 γρ
Τυρομάλαμα 200 γρ
Δυόσμο


Φτιάχνουμε το φύλλο βάζωντας όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και την αφήνουμε περίπου μισή
ωρα να ξεκουραστεί .Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει στη κατσαρόλα να βράσουμε το αρνί μας κομμλενο σε κομμάτια . Μόλις βράσει το ξεψαχνίζουμε. Ανακατέυουμε τα κομμάτια του κρέατος με τα τυριά μας ( τυρομάλαμα- ξινομυζήθρα ) , προσθέτουμε δυόσμο, πιπέρι και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα .
Το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε στο σχήμα που θέλουμε ανάλογα με το ταψί μας . Βάζουμε το ένα φύλλο στο πάτο του ταψιού αφού πρώτα έχουμε λαδώσει λιγάκι πρώτα
το ταψί μας και βάζουμε τη γέμιση. Από πάνω κλείνουμε με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε το αλείφουμε με αυγό , βάζουμε σισάμι και η κρεατοτουρτά μας είναι ετόιμη για το φούρνο .
Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι μας .

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate