Λιγα λογια

Τα Λιχουδόμπερδέμετα είναι ακόμα υπο κατασκεύη , δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε ένα blog πλήρες ενημερωμένο σε ότι έχει να κάνει με τη γαστρονομία . Συγκεντρώνουμε τις καλύτερες συνταγές απο όλο το κόσμο .
Συνταγές που γλυκαίνουν ,αρωματίζουν τις καλύτερες μας στιγμες .
Μπορείτε και εσεις να γίνετε μέλη , να μας στέλνετε τις δικές σας συνταγές & σχόλια .

Καρτελες

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τα τελεια πιτσακια

Ειχα φτιαξει μακαροναδα και σκεφτομουν με τα λιγα υλικα που εχω στο ψυγειο μου με τι θα μπορουσα να τη συνοδεψω. Μου ρθε η ιδεα να φτιαξω πιτσακια ομως δεν ειχα μαγια οπως κανουμε συνηθως το ζυμαρι της πιτσας . Θα σας δειξω με απλο τροπο πως μπορουμε να φτιαξουμε πιτσακια τα οποια θα σας βγαλουν ασπροπροσωπους καθημερινα , σε απλα κερασματα ακομα και σε τραπεζι , ολοι θα ξετρελαθουν με αυτα ειναι πεντανοστιμα και πολυ απλα.


Υλικα για τη ζυμη

Μισο κιλο αλευρι
2 κουταλιες ξυδι
2 κουταλιες λαδι
νερο οσο σηκωσει

Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανιτσα και τα ανακατευουμε μεχρι να γινει ενα ζυμαρι που δε κολλαει στα χερια μας .Αφηνουμε κανα μισαωρο το ζυμαρι να ξεκουραστει.
Παιρνουμε μπαλακια μικρα απο το ζυμαρι μας και τα πλαθουμε με το χερι μας να γινουν μικρα δισκακια περιπου 3-4 χιλιοστα στο παχος και διαμετρο οσο τα γνωστα καναπεδακια ( ο καθενας μπορει να τα κανει οσο μεγαλα θελει) φτιαχνουμε οσα θελουμε απο το ζυμαρι και τοποθετουμε ενα ενα καθως τα φτιαχνουμε πανω σε μια λαδοκολλα .
Απλωνουμε κετσαπ (ολοι εχουμε στο ψυγειο , αλλιως σαλτσα ντοματα) βαζουμε λιγο ζαμπον η οτι αλλο εχουμε στο ψυγειο ( εγω εβαλα σαλαμακι γαλοπουλα ) βαζουμε τυρακι απο πανω καποιο που λιωνει , αλλα αν εχουμε και φετα μπορουμε να τη βαλουμε. Ψηνουμε στον αερα στους 180 μεχρι να ψηθει το ζυμαρι μας και να λιωσει το τυρι , γινεται τοσο τραγανο το φυλλο και τοσο νοστιμο .Το ζυμαρι που μας περισσευει το φτιαχνουμε και αυτο σε δισκακια και τα απλωνουμε σε λαδοκολλα χωρις να ακουμπαει το ενα το αλλο μολις γεμισουμε τη λαδοκολλα βαζουμε απο πανω αλλη και συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσει το ζυμαρι μας μετα τα βαζουμε στη καταψυξη οποτε καθε φορα που θα χρειαστει να φτιαξουμε ενα μεζεδακι εχουμε το φυλλο ετοιμο , βγαζουμε απο τη καταψηξη οσα θελουμε και γεμιζουμε με οτι εχουμε στο ψυγειο μας . Ευκολα πιτσακια πεντανοστιμα με τραγανο φυλλλο που σας βγαζει ασπροπροσωπους και σε τραπεζι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Translate