Υλικά
1l γάλα4κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 σφηνοπότηρο ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα (κοπανισμένη)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το ρυζάλευρο με λίγο νερό για να διαλυθεί . Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα και το διαλυμένο ρυζάλευρο τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη φωτιά (σε χαμηλή θερμοκρασία ) και ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να πήξει και να γίνει κρέμα.Βρέχουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα . Το αφήνουμε να κρυώσει τρεις με τέσσερις ώρες και στη συνέχεια το κόβουμε με το μαχαίρι σε τετράγωνες μερίδες. Πασπαλίζουμε με τη μαστίχα, τη ζάχαρη άχνη και ροδόνερο.
Ετόιμο για φάγωμα , νόστιμο και χωρίς λιπαρά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου